Baanselectie + Junioren C

Baanselectie 2020-2021

Voor het schaatsseizoen 2020-2021 zal er helaas geen baanselectie B/A junioren zijn in Deventer. Er waren te weinig schaatsers met animo om deel uit te maken van de baanselectie om een volwaardige selectie te kunnen laten functioneren. 

Junioren C Baan Deventer

Voor het seizoen 2020-2021 is er een groep van ongeveer tien talentvolle C-junioren samengesteld.

Freddy Wennemars (trainer Sokvisdennen), Ruben de Rijk (DSO Epe) , Bodhi Smeele (Stokvisdennen/Dalfsen), Jonas Bakker (SV Zwolle), Tes Leferink (DIJC Deventer), Maud Salomons (DNIJ Apeldoorn), Julia Vredenberg (DIJC Deventer), Ellis van Halteren (DIJC Deventer), Noemi de Boer (DIJC Deventer), Myrthe Kuiper (DNIJ Apeldoorn). Op de foto ontbreken Anna Jochemsen en Jasmijn Hiddink allebei van EIJV Ede.

Onder leiding van Anton Sigger en Henk Veneman, en in nauw overleg met de clubtrainers, traint deze groep regelmatig gezamenlijk.  De nadruk ligt op  een plezierige, maar serieuze sportbeleving. Samen elkaar beter maken, en uiteraard veel aandacht voor het aanscherpen van de techniek. De trainingen zijn divers en vinden op verschillende locaties plaats. Voorbeelden: een skeelertraining op de baan bij DNIJ, een “Disq”- training op de Holterberg, een bostraining en bodypump bij DIJC, een schaatsplank training bij Stokvisdennen, en een conditietraining bij Zwolle. Ook op het gebied van voeding, kracht en stabiliteit mentaliteit, wedstrijdvoorbereiding e.d. zullen bijeenkomsten volgen. Inmiddels hebben een aantal prominente (ex) topsporters hun medewerking hierin toegezegd.